Ga naar hoofdinhoud

Dit is waarom u B Privacy Proof wilt inschakelen

Birgit Hes is B Privacy Proof gestart! In dit artikel leest u waarom zij met B Privacy Proof is begonnen en waarom u haar wilt inschakelen bij het voldoen aan het privacy recht en de AVG.

Twaalf jaar lang werkte ik als advocaat bij Van Haaster & Hes advocaten, dit kantoor richtte ik op met Viviënne van Haaster. In deze maatschap stond klantvriendelijkheid en laagdrempeligheid voorop, waarden die ik meeneem in B Privacy Proof. Vanwege mijn focus op het privacy recht, is het bedrijf Van Haaster & Hes Advocaten eind 2022 stopgezet. 

B Privacy Proof

Met het oprichten van B Privacy Proof in 2023 kan ik ondernemers en organisaties nog beter van dienst zijn op het gebied van het privacy recht en het voldoen aan de AVG. Mijn doel is het om hulp, controle en overzicht te bieden aan ondernemers die veel persoonsgegevens verwerken en gebruiken!

Uiteraard kan ik worden ingeschakeld als u vragen heeft over het privacy recht en hoe u kunt voldoen aan de AVG. Daarnaast zijn er verschillende diensten  waarvoor organisaties mij kunnen inhuren, onder andere als extern of interim functionaris gegevensbescherming. Omdat ik advocaat ben, mag ik ook procederen als dat nodig zou zijn.

Privacy recht

Steeds meer organisaties begrijpen het belang van privacy en zetten het voldoen aan de privacy regels hoog op de agenda. Dat was tijdens de coronaperiode wel anders, toen de privacy regels opeens niet meer leken te bestaan. Er lagen lijsten met namen en telefoonnummers van gasten bij restaurants en het coronapaspoort mocht op allerlei momenten en door allerlei personen willekeurig gecontroleerd worden. De AVG leek even niet te bestaan. Voor mij was het ontzettend onprettig dat er allerlei informatie over mij en de andere aanwezigen in een restaurant rondslingerde. Je kon de persoonsgegevens van andere gasten zonder enige moeite verkrijgen.

De reden waarom privacy belangrijk is, is niet alleen vanwege het risico op hoge boetes die kunnen oplopen tot een bepaald percentage van de omzet! Het juist verwerken van persoonsgegevens is belangrijk voor iedereen, want de mate van dataverwerking en -opslag neemt alleen maar toe. Daarom willen organisaties weten hoe je het overzicht over het verwerken van persoonsgegevens behoudt, hoe je om moet gaan met verkeerd verzonden e-mails en hoe data veilig kan worden bewaard.

Back To Top